Knivar & Saxar


COUTEL 'INNOV, Thiers, Frankrike, grundades år 1852 och övertog fabrikationen av LION SABATIER år 1991.
Under mer än 500 år har Thiers varit centrum för den franska knivtillverkningen. Här ligger flera ""Sabatier""-fabriker som tillverkar knivar men av olika kvalitet.
Redan år 1812 registrerades varumärket LION SABATIER som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol.
Lejonet är ""djurens konung"" och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren.RÖSLE GmbH & Co. KG, Marktoberdorf, Bayern, Tyskland. Familjeverksamheten RÖSLE grundades 1888 av Karl Theodor Rösle. 1903 producerades de första köksredskapen, sedan dess har Rösle skapat historia med sina innovativa köksprodukter i utmärkt tidlös tysk kvalitet där passion för matlagning, läcker design och funktionalitet är avgörande.
RÖSLE producerar ett väldigt stort urval av köksredskap samt grytor och pannor. Alla produkter är av hög kvalitet och är - med respekt för verksamhetens traditioner - skapt för en modern livsstil och gör livet i köket enklare.
RÖSLE har genom åren vunnit många designpriser för sina karktäristiska och populära produkter, oftast gjorda i 18/10 rostfritt stål.